شنبه ۳ مهر ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۹

حداد عادل در همایش روز جهانی فلسفه؛

ریاست فلسفه اسلامی در عصر حاضر با آیت الله جوادی آملی است

آیت الله جوادی آملی

مسوولان همایش روز جهانی فلسفه با حضرات آیات سید جعفر سبحانی و محمد تقی مصباح یزدی دیدار کردند.


به گزارش خبرگزاری سینمای ایران به نقل از روابط عمومی همایش روز جهانی فلسفه، دکتر غلامعلی حداد عادل، رییس همایش روز جهانی فلسفه، دکتر غلامرضا اعوانی، معاون علمی همایش و دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو؛ دبیر همایش در دیدار با حضرت آیت الله سبحانی و آیت الله مصباح یزدی درباره این همایش گزارشی ارائه کردند.

حداد عادل در دیدار با حضرت آیت الله سبحانی با ارائه گزارشی گفت: یونسکو از چند سال پیش روزی را به نام فلسفه نامگذاری کرده است و هر سال در یکی از کشورها همایشی بین المللی به مناسبت این روز برگزار می شود که امسال ایران به عنوان اولین کشور آسیایی میزبان این همایش است.

حداد عادل ادامه داد: تاکنون مقالات فراوانی به دبیرخانه همایش رسیده است و اندیشمندان خارجی هم استقبال خوبی داشتند، در بخش فلسفه اسلامی هم مقالات ارزشمندی ارائه شده است.
رییس همایش روز جهانی فلسفه افزود: با توجه به پیشینه ارزشمند کشورمان در حوزه فلسفه اسلامی، همایش به عنوان فرصتی مناسب برای معرفی ظرفیت های فلسفی ایران در نظر گرفته شده است که خوشبختانه مراکز علمی، فلسفی، حوزه های علمیه و مجمع عالی حکمت اسلامی توجه و همکاری خوبی با ما دارند.

حضرت آیت الله سبحانی نیز در این دیدار گفت: این همایش فرصت مناسبی برای معرفی فلسفه اسلامی است که به نحو شایسته جایگاه فلسفه اسلامی معرفی شود و ضرورت دارد که در ارزیابی مقالات کارشناسی های دقیق صورت گیرد و با توجه به مشارکت حوزه علمیه قم، انتظار این است در همه زمینه ها ، برنامه ها به گونه ای طراحی و هدایت شود که شانیت و جایگاه حوزه و اساتید و دانشمندان کشور مد نظر باشد.

دکتر حداد عادل همچنین در دیدار با آیت الله مصباح یزدی گفت: پس از نامگذاری روز جهانی فلسفه از سوی یونسکو همایش هایی در چند کشور به مناسبت این روز برگزار شده است و امسال برای اولین بار در آسیا به میزبانی ایران اسلامی همایش روز جهانی فلسفه برگزار می شود که برگزاری این همایش در کشور نتیجه تلاش و پیگیری موسسه حکمت و فلسفه و شخص آقای دکتر اعوانی است که از دو سال پیش صورت گرفته است.

رییس همایش روز جهانی فلسفه ادامه داد: موضوع "فلسفه؛ نظر و عمل" برای همایش انتخاب شد که مورد موافقت یونسکو قرار گرفت. البته یونسکو هم چون سازمان علمی، فرهنگی، آموزشی است به ارتباط فلسفه با فرهنگ و علم توجه دارد نه فلسفه محض، بنابراین برگزاری همایش با توجه به نظر معطوف به عمل و تاثیر نظر بر عمل مورد نظر یونسکو طراحی و اجرا می‌شود.

حداد عادل افزود: با توجه به موضوع اصلی همایش یعنی "فلسفه؛ نظر و عمل"14 محور و موضوع تعیین شده است و همایش باحضور اندیشمندان داخلی و خارجی 30آبان تا دوم آذرماه در کتابخانه ملی برگزار می شود.

او با اشاره به به پیشینه فلسفه اسلامی در ایران گفت: با توجه به سنت نیرومند فلسفه اسلامی در ایران که هیچ وقت قطع نشده و امروز پرشورتر از گذشته است، در سیاستگذاری همایش تصمیم گرفته شد که همایش به فرصتی برای معرفی بنیه و ظرفیت های فلسفی در ایران تبدیل شود. بنابراین مشارکت حوزه های علمیه و مراکز علمی و مطالعاتی در زمینه فلسفه اسلامی مورد توجه قرار گرفت و مجمع عالی حکمت اسلامی هم در این زمینه توجه و همکاری خوبی دارد. در دوره های قبلی همایش روز جهانی فلسفه نیز کشورهای میزبان از این فرصت برای معرفی ظرفیت های فلسفی خود استفاده کرده اند.

حداد عادل به برپایی نمایشگاه فلسفه اشاره کرد و گفت: نمایشگاه فلسفه نیز همزمان با همایش برپا می‌شود و در این نمایشگاه تالیفات معاصر درباره فلسفه اسلامی، تالیفات درباره فلسفه غرب و ترجمه آثار فلسفی غرب، نشریات حوزه فلسفه و پایان نامه های این رشته و ... ارائه خواهد شد.

رییس همایش روز جهانی فلسفه با تاکید بر اهمیت حضور شخصیت های تاثیرگذار حوزه فلسفه اسلامی در همایش گفت: حضور افرادی چون آیت الله جوادی آملی که نقش موثری در گسترش فلسفه اسلامی دارد بسیار ارزشمند است و حداد عادل همچنین از آیت الله مصباح یزدی برای حضور در این همایش دعوت کرد.

آیت الله محمد تقی مصباح یزدی در این دیدار با اشاره به جایگاه ارزشمند آیت الله جوادی آملی در فلسفه اسلامی گفت: آیت الله جوادی آملی از افتخارات جهان اسلام است و ریاست فلسفه اسلامی در عصر حاضر با ایشان است، شخصیتی که عمر خود را وقف فلسفه کرده است.

آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: آیت الله جوادی آملی فعالیت های مختلف تحقیقی ارزشمندی در زمینه فلسفه، اصول، فقه، اخلاق و ... دارند و در تفسیر هم کار مرحوم علامه طباطبایی را ادامه دادند که قرن ها ماندگار خواهد بود. ایشان تلاشی مستمر، عاشقانه و پیگیر در زمیته تحقیق دارند اما متاسفانه دنیا چنین افرادی را نمی شناسد.

آیت الله مصباح یزدی افزود: قدرت فلسفی، عمق مطالعه و احاطه آیت الله جوادی آملی بر مطالعات فلسفی و عرفانی ایجاب می کند که این شخصیت معرفی شود و همایش روز جهانی فلسفه می توانر فرصتی باشد تا با ارائه شرح زندگی ایشان به نحوی رسا و گویا این شخصیت ارزشمند به دنیا شناسانده شود.

آیت الله مصباح یزدی در ادامه به نقش اصلی و محوری مرحوم علامه طباطبایی در گسترش فلسفه اسلامی اشاره کرد و گفت: علامه طباطبایی نقش موثری در گسترش فلسفه اسلامی داشت که اگر تدبیر و فعالیت های حکیمانه ایشان نبود فلسفه به این شکل در قم رواج نمی یافت و به خاموشی می رفت اما رفتارهای حکیمانه علامه طباطبایی در برابر تحرکات و انتقاداتی که می شد، سبب شد از آن راه رشد این رشته علمی در حوزه‌های علمیه هموارتر شود.

آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: اگر علامه طباطبایی را احیاکننده فلسفه در عصر حاضر بدانیم گزاف نگفته ایم البته افراد دیگری هم بودند اما محور علامه طباطبایی بود که پرچم فلسفه را به دست گرفت و زمین نگذاشت و پس از آن هم جانشین شایسته ایشان آیت الله جوادی آملی است که راه را ادامه داد.

دکتر غلامرضا اعوانی؛ معاون علمی همایش روز جهانی فلسفه نیز در ادامه این دیدار گفت: یونسکو از سال 2002 روزی را در سومین هفته اکتبر به نام روز جهانی فلسفه نامگذاری کرد و از آن پس هرسال همایشی به این مناسبت برگزار می شود. سه دوره اول همایش روز جهانی فلسفه در مقر یونسکو در پاریس و سال های بعد در کشورهای دیگر برگزار شد.

اعوانی ادامه داد: دو سال پیش شرح مفصلی درباره وضعیت فلسفه در ایران در گذشته، بزرگان این عرصه و ظرفیت های علمی و فلسفی به یونسکو ارائه شد و یونسکو نیز با برگزاری همایش روز جهانی سال 2010 در ایران موافقت کرد.

رییس موسسه حکمت و فلسفه ایران ادامه داد: روند امور همایش به خوبی پیش می رود و سطح مقالات خوب است و اندیشمندان خارجی هم استقبال خوبی کردند.
معاون علمی همایش روز جهانی فلسفه گفت: هر کشوری که برگزار کننده این همایش است، سعی می کند ظرفیت های خود را نشان دهد و هیچ کشوری به اندازه ایران این قوت را ندارد که فلسفه اسلامی را ارائه کند.

در ادامه این جلسه پس از ارائه گزارشی از برنامه‌های کمیته‌های مختلف همایش که دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو ارائه داد، حجت الاسلامی معلمی؛ دبیر مجمع عالی حکمت اسلامی نیز گزارشی از بخش فلسفه اسلامی همایش روز جهانی فلسفه ارائه کرد یادآور شد سمینار دین و فلسفه نیز به عنوان پیش همایش روز جهانی فلسفه 14و 15 مهرماه در قم برگزار می شود.

در این دیدارها اعضای هیات مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی حوزه علمیه قم نیز حضور داشتند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.